Trygve Slagsvold Vedum skal opne Dyregod 2018

Leiaren i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum har takka ja til å opne årets Dyregod.

Dette skjer fredag 31. august, samme  dag som 450 ungdomsskoleelever kjem på Dyregod. Slagsvold Vedum skal også snakke til ungdommane som skal delta på «En annerledes skoledag». Slagsvold Vedum har vore leiar i Senterpartiet sidan våren 2014, og har sitte på  Stortinget for Hedmark sidan hausten 2005. Han har tildegare vore landbruksminister.

 I eit intervju der han blir spurt om kvifor han kjem til Dyregod har han svart:

-Dyregod er en av landets største landbruksmesser og det er alltid hyggelig å være sammen med flere som ser verdien av norsk landbruk. Trygg mat er helt avgjørende for et hvert land. Norge blir sårbart hvis vi ikke videreutvikler og sikrer vår egen evne til å produsere mat. Et levende landbruk gir titusenvis av arbeidsplasser, matkultur, flotte landskap og det viktigste av alt trygg mat. Det å kunne møte så mange ungdommer der jeg forhåpentligvis kan få fram den historiske betydningen av matproduksjon i et land, og motivere noen til å bli matprodusenter selv ser jeg på som veldig viktig.

Heile intervjuet kan du lese i årets Dyregodavis som kjem ut i forkant av Dyregoddagane.