Speiderne liker Dyregod

… og Dyregod liker speiderne. Batnfjord speidergruppe har vært aktivt med på Dyregod siden starten for 10 år siden.

1.Batnfjord speidergruppe er en viktig bidragsyter for at barn og unge i Gjemnes skal ha et tilbud på fritiden. Gruppa ble stiftet i 1973 og har mer eller mindre vært aktiv siden da. Speiderne har møter hver onsdag med allsidig tema som blant annet natur og friluftsliv, førstehjelp, miljø, bygging av leirplass og turer. I tillegg overnattingsturer, leirer osv

Speiderne har siden start av Dyregod-dagane blant annet hatt ansvar for å bygge og vedlikeholde portalen til eventyrskogen. Portalen som har stått frem til nå begynner å bli gammel og slitt, så speiderne vil rive denne og bygge en ny portal. Denne vil bli bygget på skikkelig speidervis med rajer og stokker som holdes sammen av surringer (tau)

Til Dyregod-dagene i fjor bygde og driftet speiderne i Batnfjord en karusell.

Ideen med å ha en karusell på Dyregodagene ble unnfanget på landsleir i Bodø tidligere på sommeren. Det var noen speidere fra Trøndelag som bygde en slik karusell, og det ble et populært innslag på leiren. To av lederne til Batnfjordspeiderne sto å så på og plutselig sa den ene lederen, «slik må vi ha på Dyrego» og da svarte den andre «ja, mæn den ska værra stær». 2017-utgaven ble mye større faktisk nesten dobbelt så stor som den på landsleiren!

Fjorårets karusell ble nok en større suksess enn hva speiderne hadde trodd på forhånd, og flere av de ivrigste «opptrekkerne» fikk trimmet skikkelig. Det er faktisk ganske tungt arbeid å trekke opp karusellen. Men inntekten fra karusellen er en kjærkommen inntekt til gruppa, og det ble blant annet investert i nytt utstyr til møtene og turer.

Om alt går som det skal, stiller Batnfjordspeiderne med en (minst) like stor karusell også i år.

Er du nysgjerrig på hva speidern er, har lyst til å begynne, eller kanskje er voksen og har lyst til å være med å bidra at speidern er et godt tilbud for barn og unge? Ta gjerne kontakt med noen av speiderne på standen.