gjengrodd

Fagseminar: Skal landet gro att?

Tid og sted: Fredag 2. september kl. 15.00, Kulturstua

Siri Helle holder foredrag med tittelen «Skal landet gro att?» Hun har skrevet boka med samme tittel, og med undertittelen -»korleis redde norsk jordbruk» Fylkesmannen vil deretter snakke litt om kulturlandskap og støtteordninger i fylket, og det vil være rom for en debatt. Her vil det være nyttig kunnskap både for ferske bønder, mer drevne og sist men ikke minst-for forbrukeren! Så sett av et par timer på fredags ettermiddag, for verdens viktigste tema!
Omtale om boka:
TEKST: Gaute Eiterjord

BOK: Skal landet vårt gro igjen, eller skal landet vårt gro, igjen? Siri Helle si nye boka burde vere pensum for å skjønne jordbruksdebatten.

Skal landet gro att – korleis berge norsk jordbruk, av Siri Helle er den perfekte boka for deg som vil skjønne meir av jordbruksdebatten og alle argumenta og påstandane om kva som er og ikkje er berekraftig matproduksjon. Ikkje fordi den gir alle svara, men fordi den sneier innom det meste du treng å vite, og den gir deg også lyst til å finne utav tinga sjølv.
Skal landet gro att gjer deg klokare uansett om du er erfaren eller nybegynnar. I ei tid der Frp-landbruksminister Listhaug vil «legge til rette for bønder som vil satse på å produsere mat», og Framtiden i våre hender argumenterer for at du må ete mindre storfe og sau for å redde klima, er det fint å ha ei bok som skjer igjennom påstandane og bringer det ned på jorda igjen.

Undertittelen på boka – Korleis berge norsk jordbruk» – seier det meste om kva boka tar for seg. Ho tar utgangspunkt i to spørsmål – kvifor skal vi ha jordbruk i Noreg, og korleis skal vi ha jordbruk i Noreg. Her leverer Helle solide argumentasjonsrekker på kvifor det første er meir nødvendig enn me skulle tru, og kvifor det andre er noko alle i jordbruksdebatten også bør tenke over når dei diskuterer det første. Samstundes går ho

Innledere fagseminar 2016

Fagseminar: størrelsen på gårdsbruk, klima og god samhandling

Tid og sted: Lørdag 3. september kl 13.00 – 14.30

Program:

Hvor stort er stort nok? v/Bjørn Egil Flø, forsker i NIBIO

Landbrukspolitikken handler om mer enn å maksimere produksjonen. Det handler om kva slags bygdesamfunn vi ønsker oss, og om hvilke land vi ønsker å bygge. Med bakgrunn i studier fra den amerikanske landsbygda, drar bygdeforsker og sosiolog Bjørn Egil Flø paralleller til norske forhold.

Kua – en klimaversting? v/Sissel Hansen, forsker ved NORSØK på Tingvoll

Kua som klimaversting er en etablert sannhet. I følge nasjonal rapportering for Norge (2013) står metangass fra drøvtyggernes fordøyelse for hele 5,8 prosent av Norges totale klimagassutslipp. Er det så enkelt? Klimaforsker Sissel Hansen har sett nærmere på saken.

God samhandling = gode resultater v/Rune Sjåholm, daglig leder i Landbruk Nordvest

Et mer slagkraftig landbruk – hvordan får vi det til? Hva kjennetegner et vinnerlag? Rune Sjåholm har lang erfaringsbakgrunn fra idretten og har klare tanker om hva som skal til.

Les mer på nettsidene til Møre og Romsdal Bondelag

IMG_7136

Snart braker det løs

Dyregod nærmer seg med stormskritt,

så da er vi vel enige om at vi treffes til tre eventyrlige Dyregod-dager på Batnfjordsøra neste helg. Vi i Dyregod gleder oss iallefall stort til å ta imot dere, store og små, til masse spennende opplevelser på årets innholdsrike Dyregod-område. Så da treffes vi neste helg.

Det blir artig det!

 

IMG_6868 IMG_7136 IMG_7123

IMG_6993 (1024x640)

Fagseminar: ammekuproduksjon

På Dyregod kan du delta på fagseminar om ammekuproduksjon.

Tid: Søndag kl. 12.30
Stad: Kulturstuå

Program:

  • Bruksdyrkryssning v/Kristian Heggelund, TYR
  • Økonomi og likviditetsutfordringer i oppstartsfasen v/Sivert Mauset, økonomirådgivning
  • Bygg for ammeku. Ombygging og nybygg v/Kristian M Williamsen, Nortura

Ingen påmelding og fri adgang frå messeområdet.

Velkommen!

IMG_6993 (1024x640)

STAUT
Foto: Artistpartner.no

No kan du kjøpe billett til STAUT

Det er gruppa STAUT skal underhalde under Dyregod 2016. Grupppa frå Valdres spelar folkrock med innslag frå irsk og norsk folkemusikk. Dei kan skryte av 1. plass på VG-lista og  opptredenar på NRK og TV2. STAUT har fått gode terningkast på alle dei fire albuma som dei har gjeve ut. 

Billettar får du kjøpt på hoopla

STAUT Foto: Artistpartner.no

STAUT
Foto: Artistpartner.no

STAUT
Foto: Artistpartner.no

STAUT :
Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar)
Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor)
Asle Tronrud (feler, kor)
Frode Flatland (trommer, kor)
Dag Arve Sandnes (gitarer, slide)
Torgeir Bolstad (kontrabass, kor).

Les meir om STAUT her:
http://www.artistpartner.no/artister/312?navn=STAUT

Her kan du sjå STAUT  på NRK og TV2:
http://www.youtube.com/user/STAUTBAND