bilde-208

Drengatlon er tilbake !

Etter eit års pause er Drangatlon tilbake på programmet. Laurdag kl. 14.00 blir det knallhard konkurranse om å komme først gjennom hinderløypa, der du mellom anna skal komme deg over rundballar, balansere over grisebingen, sage ved og velte traktordekk. Det er to på kvart lag, og konkurransen er både for menn og kvinner. I år er det Gaute Grøtta Grav som er speaker!

Du kan lese meir om Drengatlon og melde deg på her

På bildet ser du Ragnhild Bjerkeset i aksjon under Drengatlon 2011.

img_2454

Tjene litt ekstra ?

Dyregod har tre kioskar som dei vil selge ut til eit lag eller ein organisasjon under Dyregod. Det vil seie at laget eller organisasjonen tar på seg ansvaret for salget i dei tre kioskane under Dyregodhelga.

Her kan det vere gode pengar å tjene til klubbkassa :-)

For meir informasjon ta kontakt på e-post: jun@susigjemnes.no

gjengrodd

Fagseminar: Skal landet gro att?

Tid og sted: Fredag 2. september kl. 15.00, Kulturstua

Siri Helle holder foredrag med tittelen «Skal landet gro att?» Hun har skrevet boka med samme tittel, og med undertittelen -»korleis redde norsk jordbruk» Fylkesmannen vil deretter snakke litt om kulturlandskap og støtteordninger i fylket, og det vil være rom for en debatt. Her vil det være nyttig kunnskap både for ferske bønder, mer drevne og sist men ikke minst-for forbrukeren! Så sett av et par timer på fredags ettermiddag, for verdens viktigste tema!
Omtale om boka:
TEKST: Gaute Eiterjord

BOK: Skal landet vårt gro igjen, eller skal landet vårt gro, igjen? Siri Helle si nye boka burde vere pensum for å skjønne jordbruksdebatten.

Skal landet gro att – korleis berge norsk jordbruk, av Siri Helle er den perfekte boka for deg som vil skjønne meir av jordbruksdebatten og alle argumenta og påstandane om kva som er og ikkje er berekraftig matproduksjon. Ikkje fordi den gir alle svara, men fordi den sneier innom det meste du treng å vite, og den gir deg også lyst til å finne utav tinga sjølv.
Skal landet gro att gjer deg klokare uansett om du er erfaren eller nybegynnar. I ei tid der Frp-landbruksminister Listhaug vil «legge til rette for bønder som vil satse på å produsere mat», og Framtiden i våre hender argumenterer for at du må ete mindre storfe og sau for å redde klima, er det fint å ha ei bok som skjer igjennom påstandane og bringer det ned på jorda igjen.

Undertittelen på boka – Korleis berge norsk jordbruk» – seier det meste om kva boka tar for seg. Ho tar utgangspunkt i to spørsmål – kvifor skal vi ha jordbruk i Noreg, og korleis skal vi ha jordbruk i Noreg. Her leverer Helle solide argumentasjonsrekker på kvifor det første er meir nødvendig enn me skulle tru, og kvifor det andre er noko alle i jordbruksdebatten også bør tenke over når dei diskuterer det første. Samstundes går ho

Innledere fagseminar 2016

Fagseminar: størrelsen på gårdsbruk, klima og god samhandling

Tid og sted: Lørdag 3. september kl 13.00 – 14.30

Program:

Hvor stort er stort nok? v/Bjørn Egil Flø, forsker i NIBIO

Landbrukspolitikken handler om mer enn å maksimere produksjonen. Det handler om kva slags bygdesamfunn vi ønsker oss, og om hvilke land vi ønsker å bygge. Med bakgrunn i studier fra den amerikanske landsbygda, drar bygdeforsker og sosiolog Bjørn Egil Flø paralleller til norske forhold.

Kua – en klimaversting? v/Sissel Hansen, forsker ved NORSØK på Tingvoll

Kua som klimaversting er en etablert sannhet. I følge nasjonal rapportering for Norge (2013) står metangass fra drøvtyggernes fordøyelse for hele 5,8 prosent av Norges totale klimagassutslipp. Er det så enkelt? Klimaforsker Sissel Hansen har sett nærmere på saken.

God samhandling = gode resultater v/Rune Sjåholm, daglig leder i Landbruk Nordvest

Et mer slagkraftig landbruk – hvordan får vi det til? Hva kjennetegner et vinnerlag? Rune Sjåholm har lang erfaringsbakgrunn fra idretten og har klare tanker om hva som skal til.

Les mer på nettsidene til Møre og Romsdal Bondelag

IMG_7136

Snart braker det løs

Dyregod nærmer seg med stormskritt,

så da er vi vel enige om at vi treffes til tre eventyrlige Dyregod-dager på Batnfjordsøra neste helg. Vi i Dyregod gleder oss iallefall stort til å ta imot dere, store og små, til masse spennende opplevelser på årets innholdsrike Dyregod-område. Så da treffes vi neste helg.

Det blir artig det!

 

IMG_6868 IMG_7136 IMG_7123